Dell brengt Linux-Ultrabook naar Nederland

UbuntuDe Dell XPS-13 Ultrabook met Ubuntu Linux komt volgende week uit in diverse Europese landen, waaronder Nederland. De ultrabook heeft ook een schermupgrade gekregen.

De versie die hierop zal staan is de eerste Developer Edition, speciaal voor de Dells XPS-13 Ultrabook. Deze ultrabook is al sinds november uit in Verenigde Staten en komt nu in een verbeterde uitvoering beschikbaar buiten de VS. Barton George, de directeur van de marketing binnen Dell kondigt de tweede versie van dit project Sputnik aan op zijn blog.

“De twee klachten die we luid en duidelijk hebben gehoord waren: 1) de resolutie is te laag, en 2) het moet beschikbaar zijn buiten de VS en Canada. Sindsdien hebben we hard gewerkt om die twee punten aan te pakken”, schrijft hij. De Sputnik 1 heeft een resolutie van 1366 bij 768 pixels. De nu onthulde Sputnik 2 heeft een Full HD scherm dat 1920 bij 1080 haalt.

Er waren twee echte klachten:

  1. De resolutie was veel te laag.
  2. De Ultrabook moest beschikbaar zijn buiten de VS en Canada

Resoluties:

  1.  Sputnik 1 had een resolutie van 1366×768, Sputnik 2 krijgt al snel een Full HD 1920×1080 resolutie.
  2. De ultrabook komt in vele Europese landen uit

bron: webwereld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud